kastelen denmark

Denemarken is een prachtig land met een rijke cultuur. Als je Denemarken bezoekt mag een bezoekje aan een kasteel natuurlijk niet ontbreken. Hier vind je een overzicht met een aantal kastelen in Denemarken die je kan bezoeken tijdens je reis.

Funen is een eiland in Denemarken en er zijn wel 123 kastelen te bezoeken. Naast de vele kastelen vind je er ook mooie stranden, leuke steden en er zijn veel leuke activiteiten te beleven.

Kastelen in Funen

1. Kasteel Egeskov

kasteel egeskov

Dit kasteel heeft een groot en sfeervol park met een bijzonder mooie tuin. In de tuin is een labyrint te vinden en een hangbrug waar je overheen kan lopen op 100 meter hoogte. Het kasteel is erg mooi en er zijn veel verschillende collecties te vinden. Het kasteel zelf is een waterburcht dat goed bewaard is gebleven uit de renaissance.

2. Kasteel Broholm

Kasteel Broholm is zeker een bezoekje waard, met vele authentieke en sfeervolle zalen en mooie collecties. Het kasteel ligt tussen Nyborg en Svendborg en heeft een mooie omgeving met een park meer, slotgracht en een watermolen. Je kunt ook lekker genieten van een brunch, lunch of diner dat in het restaurant van het kasteel geserveerd wordt.

3. Kasteel Harridslevgaard

Dit kasteel is enorm groot en er is zelfs een ridderzaal van 400 vierkante meter. De andere kamers zijn het ook zeker waard om een kijkje te nemen, met mooie kroonluchters en houtkachels. Elke kamer is bijzonder en uniek ingericht.

Kastelen Grasten

In Grasten vind je cultuur, natuur en stad, de perfecte combi voor vele mensen.

1. Grasten Slot

Grasten Slot

Het kasteel Grasten Slot is toegankelijk voor bezoekers, het kasteel is afkomstig uit de 18e eeuw en heeft een mooie kasteeltuin en een kasteelkerk vol met schilderijen. Naast dat het kasteel er van binnen prachtig uitziet is ook de omgeving erg mooi, doordat het omringd is door meren en bossen.

Kastelen Jutland

Jutland is een streek in Denemarken en is bijna net zo groot als heel Nederland, er is dus genoeg te beleven. Kunst, cultuur en natuur kan je er vinden en daarnaast ook erg veel kastelen.

1. Spoettrup Castle

Dit oude kasteel is erg goed bewaard gebleven, het kasteel heeft een slotgracht en illustreert de manier van leven van de middeleeuwse strijders. Dit kasteel is ook erg leuk om met kinderen te bezoeken en het is een prachtig kasteel.

2. Aalborghus Castle

Aalborghus Castle​

Dit kasteel is in 1550 gebouwd voor koning Chrisian III. Je kunt dit kasteel niet van binnen bewonderen, maar de binnenplaats en ringmuren zijn wel toegankelijk voor bezoekers. De kerkers en bunkers van dit kasteel zijn ook te bezoeken van mei tot en met oktober.

3. Schakenborg Castle

Schakenborg Castle

Helaas is ook dit kasteel niet opengesteld voor bezoekers, maar een rondleiding over het landgoed is wel mogelijk in de zomermaanden. Ben je in de buurt, neem dan zeker een kijkje bij dit kasteel.

4. Sonderborg Castle

Sonderborg Castle

Dit kasteel is te vinden in de stad Sønderborg in het zuiden van Jutland. In het kasteel is een museum met een tentoonstelling over de geschiedenis en cultuur van de omgeving te vinden. Het museum is het hele jaar geopend en ook erg leuk om te bezoeken met kinderen.

Overige kastelen die een bezoekje waard zijn

1. Slot Rosenborg

Rosenborg Slot, Danmark

Dit kasteel is gelegen in het stadspark Kongens Have. In het centrum van de hoofdstad van Denemarken is Slot Rosenborg gebouwd. Het kasteel is gebouwd voor koning Christiaan IV, het plan was om een bescheiden paleis te bouwen, maar het is uiteindelijk een stuk groter geworden.

2. Christiansborg

Christiansborg​

Dit is een paleis en dient als zetel voor het parlement van Denemarken, het hoogste gerechtshof en het Staatsministerie. Het is een prachtig gebouw en zeker een bezoekje waard.

Kastelen Denemarken zijn er genoeg, als je Denemarken bezoekt moet je dus zeker minimaal een kasteel bezoeken. Denemarken een mooi en divers land, erg geschikt voor stellen of gezinnen. Nog geen inspiratie voor je volgende vakantiebestemming? Overweeg dan een reis naar Denemarken en geniet van al het moois dat Denemarken te bieden heeft.

>