• Home
  • /
  • Met de trein naar/door Denemarken? Treinvakantie tips
trein pakken naar denemarken

Denemarken is misschien niet de vakantie bestemming die als eerste bij je opkomt. Op doorreis naar het meer indrukwekkende Noorwegen of Zweden, rijd je liever met de auto of de trein snel door Denemarken heen. Toch is dit land zeker een vakantie waard. En gelukkig is een treinvakantie Denemarken goed te doen, zowel qua afstand als qua prijs.

Elke jaar weer staat Denemarken hoog genoteerd als het gaat om het geluk van zijn inwoners. Zelf zeggen ze dat het komt door ‘hygge’, het Deense woord voor gezelligheid, wat meer is dan alleen iets drinken met familie of vrienden. Hygge is het zien van het ongewone in het gewone. En dat delen de Denen graag met anderen. Wat een goed ding is voor ons reizigers, want die instelling maakt van Denemarken een gastvrije vakantiebestemming.

Denemarken beslaat meer dan 400 eilanden en het schiereiland Jutland. Door de vele natuur en rijke geschiedenis heeft het voor ieder wat wils.  De hoofdstad Kopenhagen is een geliefde stedentrip bestemming. Het schiereiland Jutland is een andere bekende trekpleister. 

Maar wist je dat Denemarken zeven locaties heeft die op de UNESCO werelderfgoedlijst voorkomen? Waaronder enkele van de twaalf kastelen die Denemarken bezit?

Denemarken heeft vijf nationale parken en kilometers strand. En in elke streek vind je prachtige natuur waar je terecht kunt voor verschillende activiteiten. Fietsen, wandelen, surfen of kanoën, Denemarken bied het je allemaal

Denemark boten

Met de trein naar Denemarken

Je kunt de rit van ons land naar Denemarken met de auto of met het vliegtuig af leggen, maar reizen met de trein naar Denemarken is een goed alternatief. Een treinvakantie naar Denemarken heeft zijn voordelen. De reis begint al op het voor jou dichtstbijzijnde treinstation, je hebt geen uren lange incheckprocedure en je arriveert ontspannen in het centrum van jouw reisbestemming. En in Denemarken is het openbaar vervoer goed geregeld. Met de trein, bus of veerboot bereik je gemakkelijk de meest afgelegen streken. Ga je met de trein naar Denemarken? Dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn, waar je het treinkaartje kunt kopen in Denemarken en waar je nog meer op moet letten voor je vertrekt. Hieronder hebben we voor jou de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.
trein naar Denemarken

Waar koop je het treinkaartje naar Denemarken

Een treinvakantie naar Denemarken begint natuurlijk met het kopen van het treinkaartje. Er zijn een paar dingen waar je vooraf rekening mee moet houden bij het kopen van je ticket. Een treinkaartje kopen voor Denemarken is niet moeilijk.

De reis duurt ongeveer 11 uur. Dat moet natuurlijk in het tijdsschema van je reis passen. Er vertrekken dagelijks treinen vanuit Nederland richting Kopenhagen en je moet minimaal twee keer overstappen in Duitsland. Een keer in Osnabrück en een keer in Hamburg. Vanuit Hamburg gaan dagelijks meerdere treinen naar Kopenhagen, die onderweg ook stoppen in andere plaatsen in Denemarken. Om je treinreis zo comfortabel mogelijk te maken adviseren we je ruimzittende vrijetijdskleding aan te trekken.

De kosten voor de trein naar Denemarken verschillen per datum en vertrektijd. Een enkeltje Amsterdam – Kopenhagen koop je al vanaf 40 euro. Je hebt dan wel meer dan drie overstappen in Duitsland en je komt midden in de nacht aan. Met de duurdere tickets krijg je meer comfort en heb je minder overstappen. De kaartjes kun je online kopen via NS internationaal of de Treinreiswinkel. Tijdens het boeken kun je kiezen uit verschillende opties en reistijden, waardoor je een overwogen keuze kunt maken.

Hoe eerder je boekt hoe zekerder je kunt zijn van een goedkoper kaartje. Maar er zijn ook last minute aanbiedingen te vinden. Je kunt voor het traject door Duitsland ook je treinkaartjes apart bij de DB Bahn kopen. Die hebben de ‘Sparpreis’. Dit is een kortingsactie waar je wel vroeg bij moet zijn, maar waardoor je flink kunt besparen op de kosten voor de trein naar Denemarken. Op de website van DB Bahn vind je meer informatie.

Treinkaartjes in Denemarken

Voor het kopen van de tickets voor trein in Denemarken heb je verschillende mogelijkheden.
Je kunt kiezen voor de Interrail One Country Pass. Met deze pas koop je vooraf een ticket voor de reisdagen die je wilt gaan maken. Op de dag van reizen mag je binnen Denemarken zoveel stops maken als je maar wilt. De pas is geldig voor al het openbaar vervoer binnen Denemarken. Reken vooraf uit of het een voordelige optie is. Voor acht reisdagen met de trein binnen Denemarken betaal je 229 euro. De One Country Pass koop je via de Interrail website.

Wanneer je meer dan acht dagen met de trein wilt reizen, is het beter om via de DSB, het nationale openbaar vervoersbedrijf van Denemarken, kaartjes te kopen. Je boekt in een keer de reis naar jouw bestemming, inclusief het traject via veerpont of bus.
Het is wel verstandig uit te rekenen of de tarieven van het openbaar vervoer in je budget passen. Een enkeltje Kopenhagen – Aarhus kost je bijvoorbeeld 55 euro. In Denemarken betaal je met de Deense kroon, zorg dat je de omrekenkoers naar de euro weet. De tickets koop je online heel handig via de landelijke reisplanner Rejseplanen.

Citytrip naar Kopenhagen

Als je gaat reizen naar Denemarken met de trein, kom je waarschijnlijk aan in de hoofdstad Kopenhagen. Het is zeker de moeite waard hier een paar dagen te verblijven. In Kopenhagen zijn verschillende soorten openbaar vervoer die je van A naar B brengen. Hiervoor koop je de City Pass of een 24 uurs kaart. Deze kun je op de bus, trein en metro binnen de stad gebruiken. De 24 uurs kaart is rond de 11 euro, de 3-daagse pas ongeveer 27 euro en koop je bij de stations in de stad.

Weet jij meer over reizen naar Denemarken met de trein, deel dan met ons jouw ervaringen over je treinvakantie Denemarken!

>