Ga je binnenkort op vakantie en heb je in gedachten je zwemkleding, favoriete outfits en de rest van je koffer al ingepakt? Vul je lijstje dan aan met supplementen die handig zijn om mee te nemen op vakantie. In dit artikel lees je welke supplementen handig zijn en waarom het altijd een goed idee is om deze op reis bij je te hebben. Lees snel verder!

Ander land, ander voedsel

Als je op reis gaat naar een ander land, dan is het voedsel ook vaak anders. Denk maar aan lekker vette tapas in Spanje, de pittige gerechten in Aziƫ of het koolhydraatrijke voedsel in Afrika! Dit kan natuurlijk leiden tot een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, en daarom is het altijd een goed idee om tijdens de voorbereiding ook bepaalde supplementen in te pakken. Denk hierbij onder andere aan probiotica, calcium en multivitamine.

Probiotica

Omdat in het buitenland bijvoorbeeld het kraanwater niet altijd geschikt is om te drinken, maar dit wel gebruikt wordt voor ijsklontjes en het wassen van groenten en fruit, kan dit effect hebben op je lichaam. Door het gebruik van probiotica kan je alvast een voorsprong nemen en vervelende gevolgen voorkomen. Let er op dat je de juiste probiotica aanschaft en dat deze wetenschappelijk onderbouwd is. Ben je niet zeker welke probiotica goed is voor jouw reis? Vraag het dan aan de drogist of apotheker, zij geven je advies op maat.

Calcium

Calcium is onmisbaar voor je lichaam en daarom neem je deze zeker mee op reis. Goed voor je botten, maar ook zeker voor je spieren. Heb je een actieve vakantie gepland, hou je wel van wandelen of maak je een avontuur van je vakantie? In alle gevallen is calcium bijna onmisbaar, zeker omdat het in het buitenland niet altijd in je voedsel aanwezig is.

Multivitamine

Op vakantie mogen we vaak iets meer en makkelijker eten van onszelf, waardoor de nodige vitaminen uit ons dieet geschrapt worden. Een goede multivitamine is daarom altijd een goed idee om mee te nemen. Zo zorgen de vitamine C en D voor een betere weerstand en de magnesium en vitamine B12 voor meer energie. Een topcombinatie op vakantie!

Vezels

In Nederland vind je in veel producten vezels, denk maar aan ons bruin en volkoren brood. Deze vezels zorgen voor een goede stoelgang. In het buitenland haalt men de meeste vezels uit fruit en groenten, want brood is lang niet overal zo populair als in ons land! Zorg daarom dat je voldoende fruit en groenten eet of kies ervoor om een vezelsupplement mee te nemen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Electrolyten

Als je van plan bent actief te zijn op je vakantie, zoals wandelen, fietsen of watersporten, is het essentieel om gehydrateerd te blijven, vooral als je reist naar een warme bestemming. Zweetverlies kan leiden tot een tekort aan elektrolyten zoals natrium, kalium en magnesium, wat kan resulteren in vermoeidheid en krampen.

Overweeg om elektrolytensupplementen mee te nemen om je vochtbalans op peil te houden en ervoor te zorgen dat je energiek en gehydrateerd blijft tijdens al je avonturen. Ze zijn handig verpakt in poeder- of tabletvorm en kunnen gemakkelijk aan je water worden toegevoegd.

Wist je trouwens dat je deze supplementen vrijwel overal zonder zorgen mee naartoe kan nemen? Het advies is dan wel om deze in de originele verpakking in je koffer te doen, om onnodige problemen op het vliegveld te voorkomen. Dus, waar wacht je nog op? Ga je op reis, maak dan snel een stop bij de drogist of bestel online jouw favoriete supplementen en neem ze voortaan als standaard onderdeel van je reisbagage mee!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>