Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om in de zomervakantie naar Scandinavië te trekken. Dat blijkt uit cijfers van reiskoepel ANV. Geef ze eens ongelijk, want naast het feit dat Denemarken en de andere Scandinavische landen veel moois te bieden hebben, is het er hoogzomer qua temperatuur ook nog eens goed toeven.

Heb je zin in een vakantie naar Denemarken, maar wil je niet vanuit Nederland alles rijden? Dat hoeft ook niet. Vanaf het Duitse plaatsje Puttgarden kun je namelijk de boot nemen naar Denemarken: de zogeheten Puttgarden-Rødby ferry. In dit artikel lees je meer over deze overtocht en de voordelen van een vakantie met de auto én de ferry.

Snelste en kortste route van Nederland naar Denemarken

Voor veel mensen begint de vakantie al wanneer ze in de auto stappen. Wat nou als je die autorit net iets korter kan maken door onderweg een ferry te pakken? Tijdens je vakantie naar Denemarken kan het. Vanuit Puttgarden in Denemarken kun je namelijk met de veerboot naar Rødby in Denemarken. Ga je bijvoorbeeld naar het eiland Møn dan is deze route, dus mét de boot, de snelste en kortste route vanuit Nederland. Dat is dus niet alleen interessant voor mensen die naar Denemarken gaan, maar ook nog eens korter wanneer je met de auto onderweg naar Zweden bent.

De overtocht van Duitsland naar Zweden duurt maar 45 minuten, maar daarmee schrap je heel wat kilometers op de snelweg. Tijdens de overtocht moet je de auto uit en kun je lekker relaxed aan boord zitten tot je er bent. Ook is het mogelijk om buiten op het dek een kijkje te nemen, iets wat met name met mooi weer een echte aanrader is. Voordat je het weet zie je Deense grond in zicht! Na een vaartocht van 45 minuten kom je aan op de eilandengroep Lolland, Falster en Sjaelland, het eiland waarop Kopenhagen ook te vinden is. Er is één operator op deze route te vinden: Scandlines.

Tickets kopen voor de Puttgarden-Rødby ferry

Wat goed is om te weten, is dat er ieder half uur een boot vertrekt richting Denemarken. Je kunt vooraf tickets scoren om er zo zeker van te zijn dat je een plekje hebt op de ferry, maar dit is zeker niet verplicht. Het is namelijk ook mogelijk om in de haven van Puttgarden tickets voor deze bootroute aan te schaffen. Let er wel op dat je ter plekke iets meer betaalt voor een ticket. Ook is het aan te raden om in het hoogseizoen wel vast een tijdslot te reserveren. Op die manier heb je de zekerheid dat je op dat tijdstip met de boot mee kunt. Online reserveren is daarbij ook nog eens voordeliger.

Ben je te vroeg in de haven of kom je, bijvoorbeeld door files in Duitsland, te laat aan? Dan kun je als er plek is met de volgende boot mee op die dag. Dat is wel fijn om te weten, want het is nooit helemaal duidelijk hoe lang je erover doet om door Duitsland te rijden. Vooral rondom de grote steden zijn er regelmatig files en ‘baustellen’ te vinden. Wil je de allergoedkoopste tickets voor de Puttgarden-Rødby ferry scoren? Dat kan door te kiezen voor een vast tijdslot. Dat betreft een budgetticket met korting, maar dat betekent ook dat je alleen met die boot mee kan en niet met één eerder of één later.

Wat is er te doen op de Puttgarden-Rødby ferry?

Een van de grootste voordelen van een ferry naar Denemarken pakken, is natuurlijk dat je dat stuk zelf niet hoeft te rijden. Je kunt even helemaal ontspannen, terwijl je de boot je al verder brengt naar de plaats van bestemming. Dat is ideaal! Daarbij is er op de boot van alles te zien en te eten. Zo kun je er terecht bij een soort food express voor een snelle hap zoals een broodje worst of friet. Er is zelfs een heus à la carte restaurant waar je uitgebreider kunt eten als je dat zou willen.

Alleen een kop koffie of thee? Ook dat kan en wel in de Starbucks koffieshop. Verder is het leuk om even te neuzen tussen de souvenirs in het winkeltje en op sommige boten is er een speelgelegenheid voor kindjes. Kortom: je kunt lekker relaxen of even wat eten en voordat je het weet, ben je in Denemarken! Zie het als een lange pauze van het rijden waarbij je even wat kunt eten en drinken en alsnog verder komt op de route. En dat voor een acceptabele prijs. Daarom is de Puttgarden-Rødby ferry zeker een aanrader voor mensen die naar Denemarken (over Zweden) of vakantie willen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>