Visliefhebbers opgelet! Jullie kunnen je hart ophalen door op visvakantie te gaan in Denemarken, waar zich de betere viswateren van Europa bevinden. Langs de zevenduizend kilometer lange Deense kust is er altijd wel een geschikt plekje te vinden en op het vasteland ben je nooit verder dan vijftig kilometer bij de kust vandaan. Bijna nergens ter wereld vind je zoveel vissoorten bij elkaar. Dus noteer nu een retourtje visvakantie Denemarken in je agenda.

Voor ieder wat wils

Of je nu een doorgewinterde visser bent of nog onervaren, Denemarken is ideaal voor de perfecte visvakantie. Behalve aan de zeekust, kun je je hengel er uitgooien in een rivier of een meer. Of misschien past in een bootje op zee dobberen om iets te vangen, meer bij jou. Het is allemaal mogelijk. Ontdek tevens wat de Deense eilanden allemaal te bieden hebben.

In het donker op Samso

Voor sommigen is nachtvissen in de zomer een uitdaging, waar het eiland Samso om bekend staat. Vissers hebben het hierbij vooral gemunt op zeeforellen. Enkele tips die nachtvissen nóg aangenamer maken: zet je tent altijd op een ondergrond van bladeren voor een isolerende werking en op een grondzeil om regen buiten te houden. Neem verder een muts mee, want ’s nachts koelt het vaak af en draag een hoofdlamp met rood licht. Deze kleur schrikt vissen het minst af.

Met levensechte azen naar Funen

Aan de wateren rondom het eiland Funen wordt ’s winters veel aan vliegvissen gedaan. Bij het werpen van het aas profiteert de visser dan van het gewicht van de vislijn. Doordat er veertjes of haartjes aan het aas worden gebonden, lijkt het veel op een natuurlijk prooidier. Azen kun je kopen bij hengelsportspeciaalzaken, maar je kunt ze ook prima zelf maken.

Scala aan vissoorten rond Langeland

Populair is vissen op het eiland Langeland. Diepzeevissen vanaf een boot of kunstvissen behoort er tot de mogelijkheden. Voor je van huis gaat, is het raadzaam te weten welke hengels en azen je in je koffer moet stoppen, voor een succesvolle vangst. De kans op zeeforellen is er groot, vanwege de hoge watertemperatuur en er zwemmen het hele jaar door veel platvissen in allerlei soorten. Wil je hoge ogen scoren met een kabeljauwvangst? Dan ben je ook daarvoor op Langeland aan het goede adres.

Win-winsituatie

Houd er tot slot rekening mee dat een visvergunning altijd verplicht is als je wilt gaan vissen in natuurlijke wateren. Vergunningen zijn te koop bij Deense postkantoren. Ben je toerist, dan zijn er vergunningen te verkrijgen voor een dag of een week, die respectievelijk €5,- en €15,- kosten. Voor wie vaker gaat, kan een jaarvergunning handig zijn. Hierbij kun je voor ongeveer €25,- een jaar vissen. Bovendien is de opbrengst hiervan deels bestemd voor het uitzetten van (zee)forel. Je steunt er dus ook nog eens een goed doel mee.

Kijk voor meer informatie op galekkeropvakantie.nl.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>