• Home
  • /
  • Fietsvakantie Denemarken, de beste plekken
fietsvakantie

Je bent een fervent fietser, maar je vindt het helemaal niet leuk op bergop te rijden. Dan is Denemarken het ideale fietsland voor jou. 

Eindeloze vlaktes, kuststreken en goed onderhouden fietspaden, dat is wat Denemarken de fietsliefhebber te bieden heeft. Bovendien geniet je in Denemarken van een rustige vakantie zonder massatoerisme.

Met meer dan 12.000 km aan fietsroutes langs alle streken van het land is Denemarken het fietsland bij uitstek. Te midden van de schitterende natuur geniet je tijdens je individuele fietsvakantie van de gezonde buitenlucht, de talloze prachtige landschappen en de rustige fietspaden.

Neem regelmatig even pauze om het mooie landschap te bewonderen of een bezienswaardigheid te bezoeken. In Denemarken vind je immers prachtige zandstranden, maar ook de landschappen op het platteland zijn vaak schilderachtig mooi met hun boerderijtjes, kastelen en dorpjes. 

Naast de natuur vind je her en der ook fascinerende musea, grote parken, boeiende steden en tal van bruggetjes en overzetboten. En als je onderweg honger of dorst krijgt, vind je altijd wel een restaurant of café in de buurt want de afstanden tussen de verschillende dorpen zijn nooit heel lang. 

Neem de tijd om op een terrasje te genieten van de typisch Scandinavische gerechten en streekproducten of neem je picknick mee voor onderweg. Naast de fietspaden vind je regelmaig een bankje, waar je in alle stilte kan picknicken in de vrije natuur. Je kan rondtrekken door het hele land, waarbij je tussendoor de fiets mee op de trein neemt. Of je kiest een bepaalde regio om daar van dorp tot dorp of van eiland tot eiland te fietsen.

Met de wind in je haren

Als je voor een individuele fietsvakantie kiest, ontvang je een kaart met de hele fietsroute en een routebeschrijving van elke afzonderlijke etappe. De etappes zijn elk ongeveer 40 kilometer fietsen.

Er is dus genoeg tijd over voor andere dingen, zoals een museum bezoeken, een terrasje doen, deelnemen aan een toeristische attractie of even rusten op een bankje in de zon. Voor deze fietsvakantie in Denemarken heb je een gemiddelde conditie nodig.

Je fietst meestal langs de kustlijn met haar mooie zandstranden en jachthavens. De route is heel vlak, met af en toe een glooiend heuveltje. Gedurende 80% van de route fiets je op verharde fietspaden, waar geen ander verkeer komt.

De fietspaden in Denemarken zijn bijzonder goed onderhouden, je vindt er geen gaten in het wegdek, geen afval langs de baan en je fietst steeds door de prachtig groene natuur. Elke dag logeer je in een drie- of viersterrenhotel met ontbijt. In elk van de hotels mag je de fietsen gratis stallen in een overdekte en afgesloten ruimte.

Kopenhagen, de fietshoofdstad van de wereld

Als je de kans krijgt, maak dan tijdens je fietsvakantie in Denemarken zeker een omweg naar de fietsstad bij uitstek, Kopenhagen. Hier fiets je van de ene bezienswaardigheid naar de andere. 

Het Koninklijk Paleis, de kleine zeemeermin en het pretpark Tivoli mogen zeker niet ontbreken op je programma. Bovendien biedt Kopenhagen een schitterende fietstour, waarbij je in 3 uur tijd al het moois van de stad kan bewonderen. 

Fietsen in de stad is bijzonder veilig en gemakkelijk. Er zijn talloze fietspaden, die je, weg van het doorgaand verkeer, van het ene uiteinde van het centrum naar het andere leiden. Je fietst er op je gemak en komt op plekken waar je met de auto of toeristenbus niet kan geraken. 

De hoofdstad van Denemarken werd al meerdere keren uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld. In het centrum zie je dan ook meer fietsen dan auto’s!

Kopenhagen fietsvakantie
Kopenhagen is een populaire stad voor veel fiets liefhebbers

Fietsvakantie Denemarken 2020

Het hoogste punt van Denemarken is slechts 120 meter. Er staan je dus geen steile hellingen en vermoeiende fietstochten te wachten. Neen, dit is wat andere mensen te vertellen hebben over hun fietsvakantie Denemarken ervaringen: 

– Heerlijk vlak met verre uitzichten!”
– Zalig om te fietsen in Denemarken, vergeet zeker je picknick niet voor onderweg.
– Met de wind in de rug over de fantastische fietspaden!
– Onze fietsvakantie in Denemarken verliep heel veilig, er is veel respect voor de zwakke weggebruiker.
– Wij hebben genoten van onze vakantie in Denemarken. De hotels waren allemaal zeer verzorgd en de routebeschrijvingen waren heel duidelijk. Wij willen volgend jaar terug om de andere kant van Denemarken te ontdekken!
– Sportieve vakantie en toch ook een beetje strandvakantie, iedereen blij dus!
– Denemarken is prachtig en als fietser word je er enorm verwend met uitstekende fietswegen.”

Wil je zelf ook genieten van deze prachtige fietsvakantie Denemarken 2020?
Boek dan nu het volledige pakket met overnachtingen, kaarten en routebeschrijvingen. Nog niet helemaal overtuigd?

Meer weten?

Wij bieden je graag meer informatie, ervaringen en een op maat gemaakte offerte. Neem contact met ons op over jouw fietsvakantie Denemarken. Wie weet, vertrekt ook jij binnenkort voor een sportieve vakantie in het Noorden. Wij wensen je alvast veel fietsplezier in Denemarken!

>