Denemarken is een land in Europa dat door steeds meer mensen bezocht wordt. Waarom ook niet? Het is heerlijk dichtbij Nederland, heeft een vergelijkbare cultuur en is niet zo toeristisch als in andere landen in Europa. Maar wat zijn de beste manieren om Denemarken te ontdekken? In deze blog leer jij je mogelijkheden kennen!

Wandelreizen maken

De eerste manier waarmee je Denemarken kunt ontdekken op een fantastische wijze, is door een wandelreis te maken. Je hebt allerlei prachtige wandelroutes waaruit je kunt kiezen. Maar een wandelreis hoef je niet alleen te maken! Je kunt ook single wandelreizen boeken bij reisbureaus waardoor je samen met een groep singles Denemarken ontdekt. Denk goed na over hoe intens je wil dat de routes zijn zodat je de perfecte uitdaging vindt.

Backpacken

Ten tweede is backpacken een goed idee. Waarom backpacken in Denemarken? Dit is een van de veiligste plekken ter wereld om dit te doen! Denemarken is ook een klein land. Hierdoor hoef je niet ellenlang te reizen om alles te zien in een korte tijd. Als kers op de taart kan vrijwel iedereen Engels, wat de communicatie soepel maakt.

Hitchhiken

Misschien niet de eerste optie waar je aan denkt, maar hitchhiken door Denemarken kan een ongelooflijk rijke ervaring zijn. Gezien Denemarken één van de veiligste landen in Europa is, sta je versteld van hoe gemakkelijk en plezierig het kan zijn. Het prachtige is dat je door te liften de unieke kans krijgt om met de locals in gesprek te gaan en het land door hun ogen te zien. Als je openstaat voor spontaniteit en het niet erg vindt om soms even te wachten op je volgende rit, dan is hitchhiken dé manier om de Deense cultuur, gastvrijheid en het landschap op een authentieke manier te ervaren.

Een zeiltocht maken

Een zeiltocht maken door de Deense wateren is zonder twijfel een unieke manier om het land te ervaren. Denemarken biedt perfecte kansen voor zeilliefhebbers, of je nu een ervaren zeevaarder bent of voor het eerst aan boord stapt. Stel je voor dat je langs historische vuurtorens vaart, pittoreske havenstadjes verkent en aanmeert op afgelegen eilanden met ongerepte natuur. En wat is er nu mooier dan de dag afsluiten met een prachtige zonsondergang op het dek, terwijl je geniet van de rust van het omliggende water?

Een roadtrip houden

Heb je ooit de vrijheid gevoeld van de open weg voor je, met niets dan avontuur aan de horizon? Een goed voorbereide roadtrip door Denemarken is precies dat – een kans om jezelf onder te dompelen in de adembenemende landschappen. Stel je voor dat je door charmante dorpjes rijdt, stopt bij lokale marktjes voor verse producten, of gewoon een pauze neemt om te genieten van het uitzicht over eindeloze korenvelden onder een brede hemel. Tijdens een roadtrip in Denemarken is de reis net zo belangrijk als de bestemming. Krijg de kans om het Deense ‘hygge’-gevoel echt te ervaren!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>