autovakantie denemarkenn

Overweeg je aan een autovakantie naar Denemarken? Goede keus! Denemarken is een land wat ontzettend veel te bieden heeft. 

In heel Denemarken vind je prachtige natuur. Steeds meer mensen gaan met de auto naar Denemarken en ze hebben hier uiteenlopende redenen voor. De auto is een ideaal vervoersmiddel om Denemarken te bezoeken. 

Je kunt zelf bepalen wat je meeneemt, je kunt bijvoorbeeld eenvoudig je hond meenemen en je rijdt in relatief korte tijd naar Denemarken.

In een halve dag rijd je van Nederland naar Denemarken. In dit artikel bespreken we waarom je naar Denemarken zou moeten gaan, wat je kan verwachten en waar je op moet letten.

Waarom naar Denemarken?

Denemarken is een vakantieland dat steeds populairder wordt onder toeristen. Dit is uiteraard niet zonder reden. Omdat het niet heel ver rijden is kiezen steeds meer mensen voor een autovakantie Denemarken. Zowel in het noorden als zuiden van Denemarken kan zowel jong als oud zich uitstekend vermaken. Voor de jongste jeugd heeft Denemarken een aantal waanzinnige attractieparken en voor volwassenen heeft het land een oogstrelende natuur te bieden.

In het zuiden van Denemarken bezoek je het middeleeuwse stadje Ribe, waar je kennis maakt met de vikingen. Ook kan je zeehonden zien in het Waddenzeecentrum. Tevens kan je in het zuiden prachtige fjorden bezoeken. Het noorden van Denemarken is misschien nog wel een stuk kindvriendelijker. In deze regio vind je veel leuke stadjes om te bezoeken. Daarnaast vind je in het noorden van het land prachtige fietsroutes. Overnachten kan op één van de vele campings, in de vakantiehuizen of in een hotel.

Denemarken wordt ook geroemd vanwege het feit dat Denen heel schoon zijn. Het is een opgeruimd land en alles is goed voor elkaar. Denen zijn aardige mensen en ze houden van gezelligheid. Ook kan je in Denemarken terecht voor een actieve vakantie. Er zijn ontzettend veel activiteiten te beleven voor avonturiers. Denemarken kent bijvoorbeeld vele klimparken, maar ook kunnen er prachtige wandeltochten gemaakt worden in Denemarken.

Ook heeft Denemarken een aantal werelderfgoederen. Zo heb je bijvoorbeeld het Nationaal Park Waddenzee, de kathedraal van Roskilde en het Kronborg Slot. Deze werelderfgoederen van Unesco worden dagelijks door veel toeristen bezocht.

Op reis naar Denemarken met de auto

Denemarken ligt erg gunstig voor een autovakantie. In een kleine 8 uur rijd je van Utrecht naar het zuiden van Denemarken. Ideaal dus voor als je met de kids op vakantie gaat. Naast brandstofkosten kan het zijn dat je tijdens je reis naar Denemarken te maken krijgt met tolkosten.

Je betaalt voor een aantal bruggen namelijk tolkosten. Het gaat om de Grote Beltbrug, de Øresundbrug en de Kronprinsesse Marys Bro. Verder worden de wegen in Denemarken volledig betaald en onderhouden door belastingen. Brandstofkosten zullen bij de Deense tankstations gemiddeld iets lager liggen dan in Nederland. Het verschilt echter per tankstation hoeveel je daadwerkelijk betaalt.

Er zijn ook bestaande autoroutes die je kan volgen op je autovakantie naar Denemarken. De Margrietroute is er hier een van.

Utrecht kopenhagen

Welke route rijd je naar Denemarken?

Hoe je naar Denemarken rijdt is natuurlijk afhankelijk van waar je vandaan komt. Wanneer je uit het midden van Nederland kan je het best bij Emmen de grens oversteken en vervolgens via Bremen en Hamburg naar het noorden gaan om daar de grens over te steken bij Flensburg. 

Indien je uit het noorden van Nederland komt kan je bet de grens oversteken bij Oudezijl. In Duitsland rijd je vervolgens weer via Bremen en Hamburg naar Flensburg. Vanuit Utrecht ben je in zo’n 6 uur bij de grens van Duitsland en Denemarken. Vanuit Assen bereik je in zo’n 4.5 uur de grens van Duitsland en Denemarken.

Tips voor met de auto naar Denemarken

Kies jij voor een vakantie naar Denemarken met de auto? Dan hebben wij een aantal tips voor je. Het is verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen wanneer je op vakantie gaat naar Denemarken. Indien er tijdens de reis iets gebeurt is het belangrijk dat de gevarendriehoek op de juiste afstand van de auto geplaatst wordt. Dit is doorgaans 100 meter. Er zijn verder geen verplichtingen, maar wel hebben wij een aantal handige tips. Check voordat je op reis naar Denemarken gaat nog even of je een veiligheidshesje in je auto hebt liggen, een reservelamp en een verbanddoos. Je weet zeker dat je goed op reis gaat als je deze spullen mee hebt.

Ben je er nog niet uit waar je heen wilt in Denemarken? Zoek dat dan eerst uit. Houd hierbij rekening met factoren als bezienswaardigheden, reistijd maar ook bijvoorbeeld de natuur. Kies je voor een autovakantie Denemarken met de kids? Dan is het belangrijk om daar ook rekening mee te houden. Het noorden van Denemarken wordt over het algemeen als kindvriendelijker gezien.

Je vindt in het noorden bijvoorbeeld het attractiepark Fårup Sommerland, een populair en groot attractie-/waterpark voor jong en oud. Ook vind je in het noorden van Denemarken verschillende dierentuinen. Ben je op zoek naar brede zandstranden? Ook dan is het noorden van Denemarken de perfecte uitvalsbasis.

gevaren driehoek

Met de auto naar Kopenhagen

Het is je wellicht bekend dat Kopenhagen op een eiland ligt in het oosten van Denemarken. Je zou in eerste instantie misschien denken dat het handiger is om met het vliegtuig naar Kopenhagen te gaan dan met de auto. Echter, met de auto is een bezoek aan Kopenhagen ook goed te doen. Je kan Kopenhagen bereiken met de veerboot of met de brug. Met de brug reis je ongeveer 100 kilometer verder dan met de auto. Kies je voor de veerboot? Dan is het belangrijk om deze op tijd te reserveren.

Het is een unieke ervaring wanneer je met de brug naar Kopenhagen reist. Het is een prachtige brug waarbij je een mooi uitzicht hebt over het water.

Kopenhagen auto

Last minute autovakantie Denemarken

Niet alleen in de vliegwereld kennen we last minutes. Het is ook goed mogelijk om last minute met de auto naar Denemarken te gaan. Het is gemakkelijk om last minute een verblijfplaats in Denemarken te vinden. Over het algemeen is er genoeg aanbod in Denemarken om te verblijven.

Legoland bezoeken

Wil je graag Legoland te bezoeken? Ga dan op reis naar Denermarken met de auto. Jaarlijks trekt Legoland ontzettend veel toeristen van overal op de wereld. Legoland Billund ligt op circa 7 uur van Utrecht en het is de meest bezochte attractie van het land.

Het park heeft een unieke locatie, namelijk naast de Legofabriek. Je vindt in het park meerdere attracties. Zo heb je bijvoorbeeld een Duploa trein, een 4D-theater, verschillende waterattracties en zelfs een Lego achtbaan. Een dagje Legoland is goed te combineren met een bezoek aan het zuiden van Denemarken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>