• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Rondreizen in Europa? Zorg dat je goed verzekerd op weg gaat

Rondreizen in Europa? Zorg dat je goed verzekerd op weg gaat

reizen

Voor een goede vakantie hoef je niet altijd ver te gaan. Europa heeft namelijk ontzettend veel moois te bieden. Het leuke aan rondreizen in Europa is dat je veel verschillende landen en culturen kunt zien in één reis. Natuurlijk vergt zo’n reis wel een beetje voorbereiding, maar dat is de moeite dubbel en dik waard. 

Het ideale vervoermiddel 

Voor een reis door Europa is de auto het meest ideale voertuig. Tenzij je natuurlijk met de camper of met de caravan wilt reizen, dat is ook heerlijk. Een rondreis door Europa met de auto is een reis die iedereen echt eens moet maken. De vrijheid van reizen met de auto is echt geweldig. Je hebt de touwtjes volledig zelf in handen. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je stopt, wat je wil zien en waar je wilt verblijven. Een goede autoverzekering met pechhulp Europa is wel een must. Langs de weg staan met pech is namelijk niet ideaal, zeker niet tijdens je welverdiende vakantie. 

Een goed begin is het halve werk

Voor een relaxte vakantie is een goede voorbereiding echt essentieel. Een rondreis door Europa met de auto is natuurlijk anders dan een vakantie in een all-inclusive hotel bijvoorbeeld. Beide heerlijke vakanties, maar als je gaat rondreizen door Europa moet je wel wat meer dingen regelen. Zorg dat je een grove planning hebt van de plekken die je wilt zien en stippel een logische route uit. Natuurlijk hoeft dit niet tot op de minuut gepland te zijn, een beetje spontaniteit is altijd leuk. Het is echter wel fijn om ongeveer te weten wat de planning is. Als je een echte avonturier bent, kun je natuurlijk ook zonder planning vertrekken. Dat is helemaal aan jou. Zorg wel dat je goed verzekerd bent. Een autoverzekering is essentieel, maar een reisverzekering kan ook heel handig zijn. 

Verzekerd op weg

Een autoverzekering is dus een absolute must. Naast een autoverzekering zijn er nog andere verzekeringen die ook goed van pas kunnen komen tijdens een rondreis in Europa. Voor je zorgverzekering is het ook belangrijk om de Europese zorgverzekeringskaart mee te nemen. Met deze kaart heb je recht op medische zorg in alle EU-landen, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland. Het kan ook handig zijn om een reisverzekering met annuleringsverzekering af te sluiten. Je hebt helaas niet alles in de hand en het kan zijn dat je je reis moet annuleren of vervroegd moet afbreken. 

Andere bekeken ook

>