Kopenhagen is een stad vol cultuur, geschiedenis en Scandinavische charm. In deze blog ontdek je vijf wandelroutes die je Kopenhagen op een nieuwe manier laten zien. Lees verder en laat je inspireren voor je stedentrip!

Wat maakt Kopenhagen zo bijzonder?

Kopenhagen is beroemd om zijn rijke geschiedenis, moderne architectuur en levendige cultuur. Het is een stad waar oud en nieuw samenkomen. Je vindt er koninklijke paleizen, kastelen en moderne gebouwen. De stad is ook bekend om zijn fietscultuur, groene initiatieven en parken.

De keuken met gerechten zoals smørrebrød en Deense gebakjes, maakt het een nieuwe culinaire bestemming. Maar vooral is Kopenhagen een perfecte stad om te voet te verkennen.

1. Wandelen in Nyhavn

Een van de bekendste plekken in Kopenhagen is Nyhavn. Dit is de kleurrijke haven die vroeger het thuis was van zeelieden en kunstenaars. Nu is het een gebied met cafés, restaurants en oude schepen.

Begin je wandeling aan het begin van de haven en volg de kade langs de gekleurde huizen. Neem de tijd om van de sfeer te genieten en misschien een drankje te drinken op een terras.

Als je verder wandelt, kom je langs het huis van Hans Christian Andersen (een beroemde sprookjesschrijver). Een wandeling door Nyhavn is dus prachtig om te zien.

2. Uitzicht over Zweden vanaf Langelinie en Kastellet

Voor een wandeling met een mooi uitzicht over de haven en zelfs een blik op Zweden, moet je naar Langelinie en Kastellet gaan.

Begin je wandeling bij de Kleine Zeemeermin. Dit is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Kopenhagen. Vanaf daar wandel je langs de Langelinie, waar je kunt genieten van het uitzicht over het water. Neem een verrekijker mee om de details van de overkant te zien!

Ga verder naar Kastellet. Dit fort heeft niet alleen een interessante geschiedenis, maar ook mooie wandelpaden langs de wallen.

Hier kun je genieten van het rustige uitzicht over de stad en de haven. Stop regelmatig even om van de omgeving te genieten. De combinatie van natuur en geschiedenis maakt deze route heel speciaal.

3. Indre By

Het hart van Kopenhagen, ook wel Indre By genoemd, mag je ook zeker niet missen. Dit is het oudste deel van de stad. Het zit vol met historische gebouwen, gezellige straten en leuke pleinen.

Begin je wandeling bij het Stadhuisplein (Rådhuspladsen) en wandel richting Strøget. Dit is een van de langste voetgangersstraten van Europa. Hier kun je winkelen, genieten van straatartiesten en de sfeer in je opnemen.

Vergeet zeker niet een powerbank mee te nemen, zodat je je telefoon kunt opladen en alle momenten kunt vastleggen. Tijdens je wandeling kom je langs bekende plekken zoals de Rundetaarn. Daar heb je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Indre By is een mix van geschiedenis en moderniteit. Je zult je geen moment vervelen, terwijl je door dit deel van de stad wandelt.

4. Amalienborg

Voor een koninklijke ervaring in Kopenhagen is een bezoek aan Amalienborg een goede optie. Dit paleiscomplex is de residentie van de Deense koninklijke familie en bestaat uit vier paleizen rond een uniek plein.

Begin je wandeling bij de Frederikskerk en bewonder de prachtige koepel. Loop vervolgens naar het plein van Amalienborg en kijk of je de wisseling van de wacht kunt zien.

Neem een wandelstok mee als je dat prettig vindt, vooral als je van plan bent om langere afstanden te lopen. Vanuit Amalienborg kun je vervolgens richting het water lopen en genieten van het uitzicht over de haven.

5. Groene stad

Kopenhagen staat bekend om zijn groene initiatieven en uitgestrekte parken. Een van de beste manieren om dit te ervaren is door een wandeling te maken door een van de vele parken in de stad. Begin bijvoorbeeld in de Botanische Tuinen. Hier kun je genieten van verschillende planten en bloemen.

Vervolg je route naar Østre Anlæg. Dit is prachtig park naast het Nationaal Kunstmuseum. Hier kun je rustig wandelen en genieten van de rust.

Sluit je groene wandeling af in het King’s Garden (Kongens Have), het oudste koninklijke park van Denemarken. Deze groene omgeving bieden een goede balans tussen natuur en cultuu

Extra tip: kunst en cultuur

Ben je op zoek naar kunst en cultuur? Dan is Frederiksberg echt iets voor jou. Deze mooie wijk (net ten westen van het stadscentrum) combineert groene parken met culturele plekken.

Begin je wandeling in de tuinen van Frederiksberg Have. Hier kun je genieten van vijvers en romantische paden. Bezoek ook het Frederiksberg Slot. Dit is namelijk een indrukwekkend oud paleis.

In deze wijk vind je ook de Copenhagen Zoo en het kunstmuseum Copenhagen Contemporary.

Kortom, met deze vijf wandelroutes kun je de veelzijdigheid en schoonheid van Kopenhagen op een unieke manier ontdekken. Dus trek je wandelschoenen aan, en ga op avontuur in het prachtige Kopenhagen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>